Wat is de beste werkplek voor jouw medewerkers?

Re-design jouw kantooromgeving aan de hand van de nieuwste trends

We zitten alweer in februari, de tweede maand van 2020. Een goed moment om eens na te gaan hoe de werkplek voor jouw medewerkers eruitziet. Brengt het hen samen, kunnen ze er goed communiceren en ondersteunt het de werkzaamheden? In deze blog lees je hoe jij de werkplekken 2020-proof maakt.   

Creëer groepsgevoel  

Een aantal van de belangrijkste kenmerken voor de kantoorruimte van jouw medewerkers zijn dat de omgeving samenwerking faciliteert, het warm en gastvrij is en er een gemakkelijke overgang is van binnen naar buiten. Het kantoor blijft dé plek waar medewerkers elkaar fysiek ontmoeten en samenwerken, zowel op afspraak of misschien wel spontaan. Je wilt dus dat de ruimtes dit ook stimuleren en mogelijk maken. Doe een poging om het huiselijk te maken en creëer een groepsgevoel. Een paar bloempotten, mandjes, lichtjes en kussens of een kleedje kunnen al een heel verschil maken.  

 

Duurzaam ontwerp  

Duurzaam, groen en hergebruik: het zijn allemaal termen die ons tegenwoordig om de oren vliegen. Het is zich dan ook al een tijdje aan het ontwikkelen: die duurzame trend. Dit gaat voornamelijk om het toevoegen van planten, natuurlijk materiaal, gerecyclede en duurzaam geproduceerde materialen in de ruimte. Het naar binnen halen van al dit groen wordt ook wel biophilic design genoemd. Kort gezegd gaat het om het gebruik van duurzame materialen zoals hout, steen en levende planten. Vooral hout is terug van weggeweest. Zeg maar dag tegen die witte of metalen muren, hout geeft een warm gevoel en is ook nog eens super duurzaam en milieubewust! Benieuwd wat biophilic design nog meer oplevert? De voordelen lees je in deze blogHet groen naar binnen halen is namelijk niet alleen mooi, maar kan ook wonderen verrichten in de productiviteit, fysieke- én mentale gezondheid. Vraag je je nu af hoe je dat groen naar binnen haalt en hoe je het beste kunt starten met een duurzame kantoorinrichting? Lees dan deze blog!

 

Technisch hoogstandje 

Dit lijkt misschien tegenstrijdig als we het net over biophilic design hebben gehad, maar ook techniek staat hoog op het lijstje wat betreft de trends voor kantoorinrichting. Technische hoogstandjes kunnen er namelijk voor zorgen dat zaken rondom thuiswerken, flexwerken, samenwerken en de bedrijfsvoering in zijn algemeen makkelijker worden. Technische gadgets maken het net allemaal een beetje makkelijker, en anno 2020 kunnen we hier eigenlijk niet meer omheen.  

 

Een kantoordier? 

Wie droomt er niet van zo’n blij koppie die jou elke ochtend weer aanstaart als je op jouw werk verschijnt. Waarom zou je dieren alleen voor thuis houden? Op kantoor kunnen ze hele positieve effecten met zich meebrengen: medewerkers moeten hem uitlaten, waardoor ze even achter hun beeldscherm vandaan kunnen komen en wat frisse lucht hebben. Ook zorgt een dier vaak voor een betere werksfeer en lager ziekteverzuim. Want ja, je wilt die hond of kat toch niet een dag missen?