Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
\ Rendabel beheer van sportvastgoed

Exploitatie van sportaccommodaties en zwembaden

Yask verzorgt in heel Nederland de professionele exploitatie en het facilitair beheer van sportaccommodaties, zowel risicodragend als dienstverlenend. Met oog voor de lokale, maatschappelijke belangen realiseren we in zwembaden, sporthallen en gymzalen de beste voorzieningen, een optimale bezettingsgraad, beheersing van kosten voor onderhoud, personeel en energie en behoud of zelfs stijging van het serviceniveau.  

Kan het beheer of de exploitatie van jouw sportaccommodaties beter?

Sportaccommodaties en zwembaden zijn de thuisbasis van vele huurders. Scholen, lokale sportclubs en verenigingen, van amateurs tot (semi-)profs, vervullen er hun belangrijke maatschappelijke rol op het vlak van sport, gezondheid en sociale cohesie. Als eigenaar van sportvastgoed faciliteer je dat het liefst met de beste voorzieningen. Maar hoe breng je alle vragen, wensen, verwachtingen, belangen en budgetten in balans tot een sluitende begroting?

Beheer sportaccomodatie Yask

Kies voor professioneel en persoonlijk sporthalbeheer en zwembadbeheer

De volgende taken kunnen wij geruisloos en professioneel van je overnemen: 

 • Het dagelijks beheer van de accommodatie 
 • Het opstellen en uitvoeren van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) 
 • Het overnemen, inplannen en/of aansturen van operationeel medewerkers 
 • De inkoop en beheer van leverancierscontracten 
 • Contact met huurders plus de verhuuradministratie 
 • Het opvolgen van storingen en calamiteiten 
 • Het (risicodragend) optimaliseren van de exploitatie  

Wij werken bijvoorbeeld voor onderwijsinstellingen, gemeenten en beleggers met sportvastgoed. Zo maken wij voor hen het verschil:

 • Deskundigheid
  We zijn al bijna 25 jaar ervaring succesvol in een efficiënt beheer en risicodragende exploitatie van sportaccommodaties.
 • Flexibiliteit
  Zowel voor de korte of lange termijn bieden we met de expertise en hands-on mentaliteit van onze gedreven professionals flexibele ondersteuning op maat op alle niveaus.
 • Persoonlijke aanpak
  In persoonlijke gesprekken brengen de wensen en belangen van alle stakeholders zorgvuldig in kaart. Eigen dienstmedewerkers die wij overnemen kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en een warm welkom.
 • Maatwerk
  We ontwikkelen exploitatieplannen op maat, met focus op kostenbeheersing en maximale service aan huurders en gebouwgebruikers.
 • Co-creatie
  Samen met onze partners ontwikkelen en realiseren we ideeën die bijdragen aan lokale cohesie door concrete aan sport en gezondheid gerelateerde maatschappelijke initiatieven.
Bezoeker wijst vragend naar een brochure en de receptioniste van de zwembad kijkt mee
Instructeur geeft aqua gym instructies aan twee bezoekers (2)
Drie mannen aan bartafel met smoothie in sporthal
Medewerker sporthal slaat de shuttle terug naar zijn tegenstander in de sporthal
close up schrob-zuigmachine
Met advies en ondersteuning van Yask naar een optimale exploitatie

Onze ervaring & expertise

Yask adviseert en ontzorgt eigenaars van sportvastgoed met professioneel, rendabel en zelfs risicodragend sporthalbeheer of zwembadbeheer. Of het nou gaat om het overnemen van operationele beheerstaken, de aansturing van jouw personeel of het ontwikkelen van een strategie voor periodiek onderhoud of een hogere bezetting. Wij helpen je graag verder.

Meer weten?

Hulp nodig bij het beheer van jouw sportaccommodatie(s) of zwembad(en)? Neem nu contact met ons op, dan bespreken we geheel vrijblijvend wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op
Schoonmaker schrobt de vloer van een sportzaal en lacht