Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
\ Maatschappelijk betrokken, maximale exploitatie

Exploitatie en beheer van zorg- en cultuurlocaties

Het consultatiebureau, de prikpost, de fysio, de muziekschool, de vergaderplek van de wijk- of dorpsraad, de seniorengym…stel je voor dat ze geen onderdak hebben voor hun activiteiten. De lokale maatschappelijke impact zou groot zijn. Als eigenaar/beheerder van een MFC, cultureel- of gezondheidscentrum ben je je daar zeer van bewust. Daarom heb je een warm hart voor lokale initiatieven. Tegelijkertijd word jij afgerekend op de exploitatie. Is het een uitdaging om hierin een goede balans te vinden? Dan is exploitatie en beheer van Yask voor jou een professionele partner.

Zorgcentra, MFC's en cultuurhuizen

Yask beheert publiek-private gebouwen voor onderwijs- zorg- of cultuurdoeleinden en ontzorgt beheerders en vastgoedeigenaars zowel risicodragend als dienstverlenend. Wij werken bijvoorbeeld voor diverse gemeenten, onderwijs- en cultuurinstellingen.

Hal van de het ziekenhuis, veel personeel op de foto
Professioneel beheer, risicodragende exploitatie, lokale betrokkenheid, frisse ideeën

Yask verzorgt in heel Nederland de professionele exploitatie en het facilitair beheer van diverse gezondheid- en cultuurcentra, zowel risicodragend als dienstverlenend. Met oog voor de lokale, maatschappelijke belangen realiseren we de beste voorzieningen en ontwikkelen initiatieven om de bezettingsgraad te optimaliseren. Tegelijkertijd nemen we de kosten voor onderhoud, personeel en energie onder de loep zonder het serviceniveau aan te tasten. Maar we gaan ook nog een stap verder!

We ontwikkelen, bouwen en renoveren zelf ook vastgoed voor onderwijs-, zorg- en cultuurinstellingen die voldoen aan alle wensen en eisen van deze tijd, zoals flexibel ruimtegebruik, maximale hygiëne en luchtkwaliteit, lage onderhoudskosten en inzet van duurzame energie.

Door de kennis en innovatieve keuzes van Yask en haar bouwpartners wordt het facilitair beheer en de exploitatie gegarandeerd eenvoudig, betaalbaar en duurzaam.
Arts in gesprek met facilitair medewerker, beide met mondkapjes op
facilitair medewerker gebruikt bladblazer en staat voor een bord van het ziekenhuis
Hostess overhandigt brochure aan bezoeker (2)
Exploitatie en beheer Yask
technisch beheerder test de brandmeldinstallatie

Zo ziet de ontzorging van Yask bij de exploitatie van zorg- en cultuurlocaties eruit:

Yask levert professionals die je ondersteunen of volledig ontzorgen bij de volgende taken:

 • Het dagelijks beheer van de locatie
 • Het opstellen en uitvoeren van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
 • Het overnemen, inplannen en/of aansturen van operationeel medewerkers
 • De inkoop en het beheer van leverancierscontracten
 • Contact met huurders en/of de verhuuradministratie
 • Het opvolgen van storingen en calamiteiten
 • Het ontwikkelen van initiatieven en/of het organiseren van evenementen om de exploitatie te verbeteren.

Zo maken we voor onze opdrachtgevers het verschil:

 • Deskundigheid
  We zijn al bijna 25 jaar ervaring succesvol in een efficiënt beheer en risicodragende exploitatie van diverse, multifunctionele gebouwen in de publiek-private sector.
 • Flexibiliteit
  Zowel voor de korte of lange termijn bieden we met de expertise en hands-on mentaliteit van onze gedreven professionals flexibele ondersteuning op maat op alle niveaus.
 • Persoonlijke aanpak
  In persoonlijke gesprekken brengen de wensen en belangen van alle stakeholders zorgvuldig in kaart. Eigen dienstmedewerkers die wij overnemen kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en een warm welkom.
 • Maatwerk
  We ontwikkelen exploitatieplannen op maat, met focus op kostenbeheersing en maximale service aan huurders en gebouwgebruikers.
 • Co-creatie
  Samen met onze partners ontwikkelen en realiseren we ideeën die bijdragen aan lokale cohesie, door concrete aan sport, gezondheid en cultuur gerelateerde initiatieven.
Meer weten?

Onze ervaring & expertise

Yask beheert publiek-private gebouwen voor onderwijs- zorg- of cultuurdoeleinden en ontzorgt beheerders en vastgoedeigenaars zowel risicodragend als dienstverlenend. Wij werken bijvoorbeeld voor diverse gemeenten, onderwijs- en cultuurinstellingen. Of je kiest voor een gedeeltelijke uitbesteding van taken of kiest voor een turnkey oplossing ontwikkeld door Yask: het leidt gegarandeerd tot maximale service tegen acceptabele, voorspelbare kosten.

Overweeg jij om het facilitair beheer van jouw gebouwen uit te besteden? Neem nu contact met ons op, dan bespreken we geheel vrijblijvend de mogelijkheden!

Neem contact op
Business Consultant Facility