Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
\ Professioneel maatwerk en meerwaarde gegarandeerd

Uitbesteding van facilitair management

Wil je je facilitair management efficiënter inrichten? Kosten besparen? Of de productiviteit en kwaliteit van je diensten verhogen? Het zijn enkele van de voordelen van Integrated Facility Management. Door het uitbesteden van je facilitaire diensten aan één partij, vereenvoudigt de communicatie, management en aansturing. Dit resulteert onder andere in lagere kosten, hogere efficiëntie en een aangename werkomgeving.

Waarmee kan Yask je helpen?

Facility Management is onze corebusiness, het bieden van maatwerk en meerwaarde onze missie. Dat doen we in duurzame samenwerkingsmodellen zoals IFM (Integrated Facility Management) of als Managing Agent, door het leveren van single facility services of op project-/ interimbasis. Tot op welk niveau jij wilt uitbesteden, bepaal je zelf. Wat je ook kiest: je bent verzekerd van facilitair experts met maar één doel: zorgen voor blije en gezonde mensen in hun werkomgeving.

Facility Hospitality Medewerker

Uitbesteden van je facilitaire diensten: hoe doe je dit?

Door middel van een business canvas, één of meer strategische sessies of een facilitaire scan brengen we samen met jou en eventuele stakeholders in kaart hoe jouw facilitaire organisatie ervoor staat, wat de ambities en uitdagingen van jouw organisatie zijn voor de toekomst en welk uitbestedingsmodel daar het beste bij past. Vervolgens ontwikkelen we een routekaart om het maximale verbeterpotentieel te benutten. Bijvoorbeeld door als Managing Agent strakker te sturen op resultaten van je leveranciers of als IFM-partner ketensamenwerking te optimaliseren. 

Bekijk de voordelen van uitbesteden voor jouw organisatie:

 • Meer focus op jouw kernactiviteiten
  Doe wat jij het beste kan, dan doen wij dat ook. De productiviteit stijgt aantoonbaar bij organisaties waar facility management onverdeelde aandacht krijgt.
 • Kostenefficiëntie
  Bij IFM betaal je zelf maar één partij. Bovendien vermijd je dubbele functies. Dit, gecombineerd met ketenintegratie, leidt bijna altijd tot meer dienstverlening voor hetzelfde budget.
 • Bespaar tijd
  Dagelijks meerdere facility-partijen aansturen en hun diensten op elkaar afstemmen is tijdrovend en leidt af van je middellange en lange termijndoelen. Door uitbesteding bespaar je tijd en behoud je focus op wat jij belangrijk vindt.
 • Behoud flexibiliteit
  Je hebt slechts een kleine regie-organisatie nodig. Yask is wendbaar en beweegt flexibel mee met de ontwikkelingen in jouw organisatie.
 • Goed werkgeverschap
  Een gastvriendelijk onthaal, een aangename kantooromgeving… het draagt allemaal bij aan de tevredenheid van jouw medewerkers. Zo voorkom je ziekteverzuim. En draagt dit positief bij aan het imago van de werkgever.

Overname van medewerkers

Bij uitbesteding is overname van eigen dienstmedewerkers een heel belangrijk onderwerp. Yask begrijpt dat en begeleidt jouw medewerkers zorgvuldig naar een werkplek die perfect bij hen past. Met veel persoonlijke aandacht en ontwikkelingsmogelijkheden worden zij in no time echte ‘Yaskers’ die elke dag gemotiveerd aan de slag gaan en het beste van zichzelf geven voor jouw organisatie.

Jouw facility management: onze corebusiness
Een voorbeeld uit de praktijk

High Tech Campus Eindhoven

In deze case study gaan we in op het belang van een passend outsourcingsmodel. Nadat Philips de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) in maart 2012 aan een investeringsmaatschappij verkocht, paste het door Philips gehanteerde Total Facility Managementmodel niet meer bij de nieuwe situatie. Met Yask implementeerde het zelfstandige HTCE Site Management het Managing Agent model. Een statisch facilitair domein ontwikkelde hierdoor naar een bruisende samenwerking van dedicated vakspecialisten.

Download de case study
High tech campus Eindhoven

Onze ervaring & expertise

Yask biedt Facility Management voor opdrachtgevers in diverse marktsegmenten, voor kantoor-en productieomgevingen, campussen, zorg, woningcorporaties, sportcomplexen, culturele instellingen en zelfs stations. Met deze kennis en ervaring staat Yask garant voor perfecte maatwerkoplossingen.

Meer weten?

Overtuigd van de meerwaarde van Yask? Neem nu contact met ons op en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Over Yask Neem contact op
Locatiemanager in gesprek aan statafel met het facilitaire team