17-8-2016

Interview Mitros en Yask over IFM samenwerking

In Facto Magazine 7-8 een dubbelinterview met Daan Peters, Manager ICT en Facility bij Mitros en Wijnand Adriaens, Manager Operations bij Yask. Een gesprek over de samenwerking tussen de Utrechtse woningbouwcoöperatie en facilitair dienstverlener Yask: “Er liggen kansen in het primaire proces”.

Yask heeft sinds juli 2012 de regie in handen van alle soft services en begeleidt sinds kort ook de hard services van Mitros. Het artikel zoomt in op de transitie bij Mitros van decentraal gestuurde organisatie naar centrale sturing, en de impact daarvan op het facilitair management. Ook de rol van Yask verandert. Daan Peters: “Yask is niet meer alleen de partij die Mitros werk uit handen neemt en daarmee kosten bespaart, het is ook de kennispartner die de regie neemt en de kwaliteit en efficiency van de facilitaire dienstverlening naar een hoger niveau tilt.”

Het succes van de samenwerking met Yask in het secundaire proces is er de reden van dat Mitros nadrukkelijk kijkt of dit in het primaire proces een vervolg kan krijgen. Hierbij zou Yask dan het aanspreekpunt zijn voor de bewoners, de facilitaire dienstverlening aansturen en nieuwe concepten ontwikkelen. Een vernieuwende visie in deze sector, die Yask inmiddels ook onderzoekt bij andere woningbouwcoöperaties.Bron: Facto Magazine

Deel dit artikel: