Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
200910 Foto Ondertekening Partnership Fontys Sporthogeschool
10-09-2020

Partnership Fontys Sporthogeschool levert bijdrage aan regionale samenwerking op het gebied van sport-, beweeg- en gezondheidsinterventies

Een strategisch partnership om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het lokale sport- en beweegbeleid. Dat is waar Fontys Sporthogeschool, Heton, Gemeente Kerkrade, Gemeente Voerendaal, Gemeente Heerlen en Alcander samen mee aan de slag gaan.

In de afgelopen drie jaar hebben exploitant van sportaccommodaties Heton (onderdeel van Yask Facility Management) en onderwijspartner Fontys Sporthogeschool de basis gelegd voor dit regionale partnership. In dit partnership werken 40 HBO studenten van de opleiding Sportkunde dagelijks aan verschillende sport- en beweeginterventies. Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst is het partnership uitgebreid naar zes partners en wordt dit de aankomende drie schooljaren breder geborgd in de regio.

 

40 Sportkunde studenten

Dankzij deze samenwerking krijgen jaarlijks veertig HBO studenten van de opleiding Sportkunde een leerwerkplek aangeboden. De studenten zullen hiermee de komende jaren een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van diverse maatschappelijke doelen. De studenten krijgen een vaste werkplek bij een van de partners en worden professioneel begeleid bij het uitvoeren van de werkzaamheden door een combinatiefunctionaris of sportconsulent.

 

Samen werken aan maatschappelijke gezondheidsvraagstukken

De partners geven op deze manier samen met het team van studenten en docenten, handen en voeten aan het regionale sport- en beweegbeleid. De specifieke doelen waaraan de studenten gaan werken worden in overleg met de individuele partners vastgesteld. Daarnaast zullen ook de regionale doelen worden meegenomen en zal er kennis over en weer gedeeld worden hieromtrent.

 

Op de foto van links naar rechts: Dennis Arts (onderwijsmanager Fontys Sporthogeschool), Jo Schlangen (wethouder gemeente Kerkrade), Ruud Braun (wethouder gemeente Voerendaal), Erik Hoesbergen (bestuurder Alcander) en Mark Vonken (directeur Heton) (Martin de Beer, wethouder gemeente Heerlen ontbreekt op de foto).

Meer nieuws

Kansspelautoriteit samenwerking Yask
Yask nieuws

Yask gaat samenwerking aan met De Kansspelautoriteit

1 min.
Toetsenbord
Yask nieuws

Lucienne van der Werff benoemd tot HR Directeur

1 min.
Nieuwsbericht Deelname PROVADA Header
Yask nieuws, Vastgoed

Ontmoet Vebego op de PROVADA

1 min.