25-1-2017

Sfeerverslag Facility for Future 2017

Tijdens Facility for Future 2017 hebben tafelgenoten, young professionals, experts en collega’s van de deelnemende Vebego-bedrijven letterlijk samen aan de keukentafel de toekomst gemaakt. Met goed bezochte netwerktafels, borden vol met inzichten, ideeën en inspiratie, een release van Returnity, een energieke hakkietakkieton en een Innovatie Award voor de Ciao!Gum op zak, was Facility for Future daarmee geslaagd.

"Samen de toekomst maken"

Samen met de bezoeker gingen founding partners van Facility for Future Hago en Yask, Hago Next, Returnity en NNOF, drie dagen actief aan de slag met de vraag: Wat krijgt u in de toekomst op uw bord? De in totaal 16 netwerktafels leverden veel inzichten, ideeën, inspiratie en 215 beschreven borden op. Vanuit de filosofie dat samen de toekomst maken sterker is dan bepalen voor de ander hoe de toekomst eruit ziet, gingen de Vebego-bedrijven actief de dialoog aan en zochten verdieping in thema’s en vraagstukken. Zij brachten verschillende partijen aan netwerktafels samen, om van daaruit de toekomst te schrijven. Iedere dag stond er één thema centraal. Op woensdag 18 januari ‘Mens maakt het verschil’, op donderdag 19 januari ‘Sharing economy’ en op vrijdag 20 januari ‘Lerende digitale organisatie’.  

Facility for Future 2017-1

Aan de keukentafel
Letterlijk aan de keukentafel werden deze thema’s uitgediept door diverse experts en tafelgenoten. Frank Dobbelsteijn van Returnity: “Mensen bij elkaar brengen, dat kunnen we. De energie en het enthousiasme aan onze keukentafels was voelbaar”. “Soms werd ik even uit mijn comfort zone gehaald. Je zit af en toe vast in een eigen denkpatroon, door dit te delen verbreed je je horizon. Ik ben met hele goede ideeën naar huis gegaan en dat was het doel” aldus één van de experts. Alle inspiratie, ideeën en inzichten worden op dit moment gebundeld tot een geheel en vervolgens verspreid, zodat voor iedereen helder is wat we in de toekomst op onze bord krijgen.    

Facility for Future 2017-2

De nieuwe generatie aan de slag
Op vrijdag vond er afsluitend een hakkietakkieton plaats met young professionals, studenten en experts die samen oplossingen onderzochten voor vraagstukken en cases die waren ingediend. Eén van de young professional: “De dynamiek tijdens de hakkietakkieton was super! Problemen werden vanuit een hele andere invalshoek benaderd, door de verschillende disciplines aan tafel. Samen kom je verder dan alleen, dat was echt de kracht. Met de young professionals en de studenten zijn we de case gaan oplossen, maar de mogelijkheid om vragen te stellen aan diverse experts was top. Niet met oogkleppen op een case oplossen, maar juist vanuit verschillende disciplines input krijgen om de problemen aan te pakken. Leerzaam en leuk!”.   

Facility for Future 2017-3

Klik hier voor een korte terugblik!

Deel dit artikel: