Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Foto Wethouder 4 Ouder En Kindbijeenkomst
27-01-2021

Succesvolle afronding Cool 2B Fit in Kerkrade

In 2018 is Yask (voorheen Heton) samen met de gemeente Kerkrade, de GGD Zuid-Limburg, onderwijspartners en zorgpartners gestart met een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Wij zijn trots om te kunnen vermelden dat we dit project succesvol hebben afgerond en dat er mooie resultaten zijn behaald.

Cool 2B Fit

Kinderen werken samen met hun ouders/verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig multidisciplinair team bestaande uit een diëtist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. De kinderen worden gedurende 18 maanden begeleid. De eerste zes maanden zijn de meest intensieve maanden. Tijdens de eerste zes maanden worden de studenten van Fontys Sporthogeschool als beweegbuddy ingezet.

 

Beoordeling ZonMw

De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) subsidieert dit initiatief gedeeltelijk en heeft onze aanpak beoordeeld. Maar liefst 33 kinderen met overgewicht zijn gestart aan het programma, waarvan 24 structureel in beweging zijn gekomen. Dit komt mede door de zeer effectieve methodiek die er is ontwikkeld om de individuele drempels om te gaan sporten te verlagen. Ook onze investering in een sterke samenwerking met ketenpartners en een goed werkend netwerk is ZonMw niet ontgaan.

De gemeente Kerkrade heeft de waarde van het project erkent en besloten het project voor de komende 3 jaar te borgen. Hierdoor kunnen in de toekomst meer jongeren in aanraking komen met bewegen en een gezonde leefstijl gaan ervaren.

Olaf Rompelberg, projectleider Cool 2B Fit bij Yask: “We zijn trots op de resultaten die we samen met onze partners hebben behaald. Maar uiteindelijk gaat het erom dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de gezondheid van de kinderen. Een positieve impact hebben op de maatschappij, dat hebben we met dit programma gecreëerd. Met als belangrijkste resultaat dat de ketenaanpak voor de komende 3 jaar wordt geborgd in de regio. ”

Meer nieuws

Kansspelautoriteit samenwerking Yask
Yask nieuws

Yask gaat samenwerking aan met De Kansspelautoriteit

1 min.
Toetsenbord
Yask nieuws

Lucienne van der Werff benoemd tot HR Directeur

1 min.
Nieuwsbericht Deelname PROVADA Header
Yask nieuws, Vastgoed

Ontmoet Vebego op de PROVADA

1 min.