Vebego Green 3 PSO
22-06-2021

Yask behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder!

Onlangs hebben wij de Aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Yask aantoonbaar focust op sociaal ondernemen en binnen twee jaar toegroeit naar Trede 2 op de PSO-Prestatieladder.

Yask gaat voor inclusief werkgeverschap

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze ketenpartners te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor om samen te werken met SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we met elkaar naar een inclusievere samenleving toe.

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Wij hebben de ambitie om binnen twee jaar toe te groeien naar Trede 2 op de PSO-Prestatieladder.

 

Meer informatie? Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Wilt u meer weten over Yask en de PSO, kijk dan op www.Yask.nl/PSO

Meer nieuws

Toetsenbord
Yask nieuws

Lucienne van der Werff benoemd tot HR Directeur

1 min.
Nieuwsbericht Deelname PROVADA Header
Yask nieuws, Vastgoed

Ontmoet Vebego op de PROVADA

1 min.
Jpg Web DSC 4043
Sociaal ondernemen

Yask ontvangt Trede 3 keurmerk van PSO Nederland

< 1 min.