23-11-2017

Yask en KIEN bundelen krachten

Capelle aan den IJssel/Eindhoven, 23 november 2017 -- Yask en KIEN, twee van meest vooraanstaande facilitaire managementorganisaties in Nederland, bundelen hun krachten. Het nieuwe bedrijf telt straks ruim 500 medewerkers, die werken voor tal van bedrijven in Nederland. Yask Facility Management (onderdeel van Vebego International) en Kien Facility Management, spelen hiermee in op de snelle groei in de Facility Management markt.

Facilitair managementorganisaties gaan samen verder

Steeds meer bedrijven in Nederland besteden (de regie over) alle facilitaire diensten uit aan externe partijen. Het gaat dan onder meer om schoonmaak, beveiliging, catering en receptiediensten (zogenaamde soft services), maar ook om technische onderhoud en beheer (zogenaamde hard services). Uitbesteden is voor opdrachtgevers effectiever en financieel aantrekkelijker. Bovendien kunnen zij zich volledig richten op hun kerntaken.

Door samenvoeging van activiteiten verwachten Yask en KIEN een prominente rol in deze groeimarkt te kunnen spelen. Met name door nog beter gebruik te maken van de eigen innovatiekracht. Inhoudelijk vullen de organisaties elkaar aan waardoor er sprake is van synergie. Ook cultureel passen de bedrijven bij elkaar. Beide organisaties kenmerken zich als persoonlijk, no nonsens en energiek. Voor klanten en medewerkers betekent de samenvoeging nieuwe kansen voor groei en ontwikkeling.

Rita Kostwinder, Algemeen Directeur van Yask: “Wij zijn erg blij met deze stap. KIEN is een enthousiaste club waar het ondernemerschap vanaf spat. Net dat beetje extra lef om te verrassen en daadkracht om ideeën in de praktijk te realiseren. Hun kennis van technisch onderhoud, beheer en vastgoed is een waardevolle aanvulling. Daarmee verbreden wij ons aanbod.”

Pepijn Reijnders, Directeur en medeoprichter van KIEN vult aan: “Deze samenvoeging staat voor kansen. Kansen voor klanten die er veel innovatiekracht bij krijgen. Yask wordt hierom geroemd. Niet alleen erover praten, maar ook daadwerkelijk doen. Samen met onze realisatiekracht kunnen we zo het verschil maken bij klanten. Ook voor onze medewerkers biedt dit volop kansen."

Nieuwe organisatie
Voorlopig blijven beide labels bestaan in de markt. De komende periode wordt benut om beide organisaties volledig te integreren. Rita Kostwinder van Yask en Pepijn Reijnders van KIEN vormen het directieteam. Maarten Verwer, medeoprichter van KIEN, blijft lid van het managementteam en zal zich volledig toeleggen op sales, marketing en productontwikkeling.

Perscontacten
Rita Kostwinder – Algemeen directeur

Yask Facility Management

E rita.kostwinder@yask.nl

Pepijn Reijnders – Algemeen directeur

KIEN Facility Management

E p.reijnders@kien-fm.nl

 

Over Yask
Als regisseur managen, verbeteren én verrijken we de facilitaire processen en –diensten van onze opdrachtgever. Yask voert de regie over de totale facilitaire organisatie. Door een geïntegreerde aansturing ontstaat synergie. Maar het houdt niet op bij enkel de regievoering: Yask weet hoe het op de juiste manier managen én verbeteren van de facilitaire organisatie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behalen van strategische organisatiedoelen. En juist hierin maakt Yask het verschil.


Over KIEN
KIEN biedt maximaal gemak en efficiëntie in Facility Management? KIEN faciliteert, organiseert en arrangeert het. Met onze kennis van hard-  en soft FM-diensten bieden wij het volledige en integrale facilitaire beheer van gebouwen en terreinen. Daarom zoeken en vinden we altijd de beste oplossingen. We plaatsen de juiste mensen op de juiste plek. We geven specifiek advies en indien nodig organiseren we de complete facilitaire dienstverlening voor onze klanten. "KIEN helpt mensen om te werken in een comfortabele, veilige, schone en gastvrije omgeving". We bieden strategische, tactische en - indien nodig - operationele ondersteuning. Geen standaardoplossingen, maar service op maat. Open en eerlijk.

Deel dit artikel: