Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Jpg Web DSC 4043
26-04-2022

Yask ontvangt Trede 3 keurmerk van PSO Nederland

In het eerste kwartaal van 2022 heeft PSO Nederland besloten dat Yask aantoonbaar sociaal onderneemt en daarom het PSO trede 3 keurmerk ontvangt. Yask gaat hiermee binnen een jaar van de aspirant status naar PSO Trede 3. Deze trede wordt toegekend aan bedrijven die ten opzichte van identieke bedrijven koploper zijn in sociaal ondernemen. Bij de audit wordt gekeken naar de directe en de indirecte sociale bijdrage.

Profielfoto Elise Van Straalen

Elise van Straalen, HR Consulent bij Yask: “de directe sociale bijdrage gaat over de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen. Bij diverse opdrachtgevers heeft Yask al medewerkers uit de WW, via het UWV of het doelgroepenregister aan het werk, bijvoorbeeld als receptioniste of huismeester. Onze facilitaire teams stonden daar al positief tegenover toen er nog niet op gestuurd werd. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we onze ambitie kunnen realiseren om het aandeel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt jaarlijks met 50% uit te breiden. We gaan de facilitaire teams daar gericht, regio voor regio bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door strategische samenwerkingsverbanden met gemeentes aan te gaan en door de teams verder toe te rusten, met trainingen zoals ‘Ik ben Harrie’.”

De indirecte sociale bijdrage wordt geleverd op inkoopniveau. Aschwin de Vries, contractmanager en lid van de projectgroep MVO bij Yask: “Natuurlijk kiezen we bij onze inkoop vaak al voor duurzamere, milieuvriendelijke of sociale opties, dat kan ook niet anders in deze tijd. De intrinsieke motivatie om sociaal en duurzaam in te kopen is dus aanwezig, maar de rekentool van PSO maakt het volume ervan meetbaar. De uitkomst van deze PSO-audit bevestigt opnieuw dat we op de goede weg zijn en geeft ons handvatten voor de toekomst. We kunnen nu nog gerichter keuzes maken om onze eigen indirecte sociale bijdrage en die van onze opdrachtgevers te vergroten.”

Aschwin de Vries
PSO Logo Trede 03 Social Return Sociaal Ondernemen Keurmerk MVO Inclusief Ondernemen

Meer nieuws

Vebego Green 3 PSO
Yask nieuws, Sociaal ondernemen

Yask behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder!

1 min.
Heton
Yask nieuws

Heton samen verder met Yask

1 min.
Adp Yask
Yask nieuws

ADP Nederland en Yask slaan handen ineen

2 min.