18-7-2018

Zo draagt FM bij aan de duurzaamste campus van Europa

Sinds 2014 is KIEN/Yask facilitair partner van High Tech Campus in Eindhoven. HTCE is de slimste vierkante meter in Europa, waar de top van de Nederlandse technologie is gevestigd. Een locatie die tot de verbeelding spreekt: 11.000 werkenden, verdeeld over meer dan 85 nationaliteiten en ruim 160 bedrijven, variërend van startups tot grote organisaties. Een hub R&D rond de pijlers gezondheid, energie en slimme omgeving, waar jaarlijks 40 procent van de Europese patenten wordt gerealiseerd.

HTCE heeft het ambitieuze doel gesteld om in 2025 eveneens uit te blinken in duurzaamheid, door de meest duurzame campus van Europa te zijn.

Om te kunnen voldoen aan de doelstelling, is een belangrijke taak weggelegd voor het Facility Management van HTCE. Tijdens het Facto Congres op 5 juni jl. presenteerden Harrie Arends (Operations Manager HTC Eindhoven) en Pepijn Reijnders (Directeur KIEN/Yask) hun visie op de manier waarop Facility Management kan bijdragen aan het realiseren van dit doel. KIEN/Yask maakt deel uit van Campus Site Management.

De uitdaging die voor hen lag, was om vanuit bestaande contracten en een maincontract-model toe te werken naar de duurzaamheidsambitie en een managing agent-model. Eind 2017 is dit management agent model verder doorontwikkeld naar een model waarin een coalitie van facilitaire partners die samen de facilitaire zaken verzorgen op de HTCE. In september 2017 werd een convenant getekend met de samenwerkende partijen van de FM Coalitie: KIEN/Yask, Strukton, Beelen, Dolmans, Eurest, CSU en Trigion. De verantwoordelijkheid om de nieuwe duurzame strategie in samenhang te realiseren ligt bij de facilitaire partners. 

Een nieuwe manier van denken en werken, waarbij waarde creatie voorop staat én het bijdragen aan de ambitieuze duurzame doelstelling van HTCE.

 

 

 

Bron: Facto Magazine nummer 7/8 juli 2018

Teamwork Yask Nissan War for Talent

Meer weten over onze IFM oplossingen?

Deel dit artikel: