Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Yask stimuleert inclusief werkgeverschap

Meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen, dat is waar wij voor staan en gaan. Dit doen we door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren.

Daarnaast stimuleren wij ook onze ketenpartners om socialer te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor om samen te werken met SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Want als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we met elkaar naar een inclusievere samenleving toe.

Jpg Web DSC 4014

Binnen een jaar van aspirant-status naar PSO Trede 3

Toen we in maart 2021 de Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) kregen, spraken we de ambitie uit om binnen twee jaar toe te groeien naar Trede 2. In het eerste kwartaal van 2022 heeft PSO Nederland kenbaar gemaakt dat we niet het Trede 2, maar het Trede 3 keurmerk ontvangen. We zijn dus sneller hoger geklommen op de Prestatieladder Sociaal ondernemen dan we ons vooraf ten doel hadden gesteld.

Bij de audit heeft PSO Nederland geconcludeerd dat we ten opzichte van identieke bedrijven koploper zijn in sociaal ondernemen. We hebben het voornemen om deze positie te behouden door zowel de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen als de verduurzaming van onze inkoop verder uit te breiden. De meetbare uitkomsten van de audit geven hiervoor goede handvatten.

Wij maken duurzaam werk van Social return! 
Over PSO

PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. 

PSO 1920X1080
Nieuwsbericht
Yask ontvangt Trede 3 keurmerk van PSO Nederland!

In het eerste kwartaal van 2022 heeft PSO Nederland besloten dat Yask aantoonbaar sociaal onderneemt en daarom het PSO trede 3 keurmerk ontvangt. Yask gaat hiermee binnen een jaar van de aspirant status naar PSO Trede 3. Deze trede wordt toegekend aan bedrijven die ten opzichte van identieke bedrijven koploper zijn in sociaal ondernemen. Bij de audit wordt gekeken naar de directe en de indirecte sociale bijdrage.

 

Bekijk het nieuwsbericht
Jpg Web DSC 4043