Waarvoor klopte Alliander bij Yask aan?
“Alliander heeft het gebouwbeheer, de receptie- en servicediensten volledig uitbesteed. Yask is ook toezichthouder en een belangrijke schakel tussen Alliander en andere leveranciers, zoals beveiliging, schoonmaak, catering en technische onderhoudsbedrijven. Sinds 2013 is Yask de facilitaire partner van Alliander en werkt daarnaast ook veel aan innovatie en ontwikkeling van de dienstverlening.”

Hoe zorgen jullie voor excellente dienstverlening?
“Als Yask stimuleren we samenwerking tussen alle leveranciers. Vanuit een integrale aanpak bieden we excellente dienstverlening die ook nog eens slim en efficiënt is. Besparen op kosten en bijdragen aan de strategische doelen van Alliander, Just ask Yask en we doen het! Dit doen we in 1 facilitaire formule: alle facilitaire zaken gewoon onder 1 dak bij Yask. Hoe fijn is dat!”

  

 

Wat doet een manager operations?
“Als manager Operations ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van alle operationele facilitaire werkzaamheden. Je werkt samen met 3 facility managers en hun facilitaire teams verspreid over 8 locaties. Van coördinatoren tot gastvrouwen, van servicedeskmedewerkers tot housekeepers. Voor het hele Alliander-contract zit de Operations Manager in het regieteam, samen met de directeur operations, innovatiemanager en projectmanager. Ieder kijkt vanuit zijn of haar specifieke rol, ervaring en expertise naar wat het beste is.”

 Wat doet een facilitair coördinator?
“Ik ben facilitair coördinator en verantwoordelijk voor gebouwenbeheer. Ik werk nauw samen met externe leveranciers die er voor zorgen dat alle facilitaire diensten tip top geregeld zijn. Ons team bestaat uit 8 Yask’ers en samen zorgen wij excellente dienstverlening voor alle Alliander-medewerkers binnen 20 locaties in regio West.”

Wat is de rol van servicedesk-medewerker?
“Ik ben servicedesk-medewerker en met mijn team bij het facilitair servicepunt behandel ik met veel plezier verzoeken, vragen of wensen. Ondanks dat er 700 mensen werken bij Alliander locatie Basisweg, ken ik veel mensen bij naam. Wat mij opvalt: het Yask-team werkt met een enorme betrokkenheid en toewijding.”

 

Wat is het allerleukst aan jullie werk?
“Alles wat we voor Alliander doen, doen we met enorme betrokkenheid en toewijding. Of we nu meedenken op strategisch niveau, of dat we in de operatie de vertaalslag naar de praktijk maken. We motiveren elkaar, krijgen alles voor elkaar én hebben het super naar ons zin. Het geeft ons veel energie om deel uit te mogen maken van dit fijne team! Samen brengen we onze dienstverlening naar een nóg hoger niveau.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: